Om oss

Vi er et ektepar som kjøpte Fredheim gård, i oktober 2014. Huset og låven var i veldig dårlig forfatning, og de fleste på visningen ønsket å rive de begge to. Men vi så mulighetene; den flotte utsikten, fredelige og landlige omgivelser, god plass til dyrehold (som tidligere hestejente, er drømmen alltid der om at en dag....) og vi heiv oss i det. Romantikere er vel et riktig ord som beskriver oss, men samtidig visste vi at det ville bli mye arbeid. Dette var vårt tredje eldre hus som trengte renovering, men det var desidert det som var i dårligst stand. Så erfaring med rennovering hadde vi, og vi var blitt rimelig nevenyttig etterhvert.

Familiene våre mente vi var sprø, men de stod på for å hjelpe oss med å gjøre huset klart til innflytting. Planen var å bruke 3 mnd. på å få det i stand, men omstendighetene ville det annerledes. Vi flyttet inn med våre 3 sønner, en hund og en kanin, 6 uker etter overtagelse. Da hadde vi klart å få ferdig kjøkkenet, vaskeromet og 2 soverom til barna, stuen og badet var nesten ferdig. Det var så gale, at toalettet ble montert samme kveld som vi flyttet inn, og dusjen ble klar en uke etterpå. De første 6 mnd. sov vi i stuen, mens ungene hadde soverommene. Vi gjorde klar 2 soverom til, og gleden var stor når alle soverommene var ferdig.

Ønsket om en landlig livsstil, ble til et ønske om å leve av gården og drive for seg selv. Vi startet nettbutikken www.skyinterior.no, og hadde lager i kjelleren. Etterhvert utviklet drømmen seg til å lage en besøksgård med gårdsbutikk, til glede for oss og andre. Vi skiftet navn på gården til Abrahamsen Friluftsgård, og vi fikk oss høns, katt, minigriser, hest og vaktler. Vi laget gruset luftegård til hester, og vei inn til stallinngangene oppe og nede. Det var gull verd når vi fikk leveringer med mange hundre kilo med høy.

Sommeren 2016 startet vi på rehabiliteringen av låven. Det var en svært omfattende og krevende oppgave. Det tok 1 1/2 år å bli ferdig med låven. Det klarte vi  ved hjelp av MYE egen innsats, mye hjelp fra venner og familie og innleid hjelp når det var nødvendig. Låven er på tre etasjer, og de to nederste inneholder 4 stallplasser, forrom, utstyrsrom og et snart også et toalett. Øverste etasje inneholder gårdsbutikk med lokale.

Vi utvidet dyreholdet med villsau i 2017 for å rydde landskapet, og leie ut stallpasser til andre. Videre er planen å dyrke frukt og grønt for å bli mer selvforsynt, og salg av overskuddet blir å finne i gårdsbutikken sammen med varer fra nettbutikken vår. Vi har lært oss en del om gårdsdrift, konservering av kjøtt, dyrking etc. men har mye igjen som vi ønsker å lære. Vi blir sikkert aldri ferdig utlært! Gården er stadig i endring, og vi vil forsette å jobbe for at gården skal bli så flott og trivelig som mulig. Det er mye som gjenstår, men alt er peanøtter i forhold til alt som vi har gjort til nå.

  • Lykkelig på landet
  • Spesielle øyeblikk en tidlig sommermorgen som er verd å leve for...
  • Vi klipper sauene for første gang
  • Vi har et lite oppdrett med minigriser
  • På besøk med Molly og Pelle i en barnehage
  • Vi har bygget mye gjerder etterhvert
  • Guttene hjelper å rydde låven