Ferske vaktelegg selges fra gården vår. Les mer under om hvorfor disse eggene er så atraktive, og kalles små sunnhetsbomber.
Pris:
12 stk 50 kr
24 stk. 90 kr.
Send gjerne en sms til 41020262 for å reservere vaktelegg.
Del gjerne dine oppskrifter og bilder av vaktelegg med oss :-) Da blir vi glad!
Vaktelegg er små sunnhetsbomber!
Vaktelegg inneholder mer næring enn vanlige hønseegg. De smaker ganske likt, og du bruker de likt.
Men vaktelegg er en rik kilde til nyttige sporstoffer og vitaminer. De inneholder dobbelt så mye A og B2, og gir fem ganger så mye jern og kalsium som hønseegg, samt mer fosfor. Også en uvanlig stor mengde umettet fett, omega 3 og 6....
De har ikke det "dårlige" kolesterolet (LDL), men er svært rik på det gode, (HDL), derfor er eggene gode i dietter.
Vaktelegg er ett naturlig kosttilskudd som kan brukes av alle, uten bivirkninger. Antall egg en kan spise er ubegrenset.
De forårsaker ikke allergi, og kan bidra til å bekjempe symptom på galleri pga egget inneholder ovomucoid protein, som også brukes i produksjon av enkelte anti-allergi medisiner.
Kinesiske leger har brukt vaktelegg i tusener av år for å bekjempe allergier, astma, høysnue, krampaktig hoste, hudsykdommer som psoriasis og eksem.
Regelmessig inntak av vaktelegg øker immunforsvaret.
En god vane er å spise 3-5 egg hver morgen, da kan også forbrenningen øke.
Flere fordeler:
Kan ha en healende effekt av gastritt og magesår.
Øker hemoglobin nivået, og kan derfor fjerner tungmetaller og giftstoffer fra blodet.
Hjelper i behandling av tuberkulose, astma og diabetes, samt hemmer kreft vekst. Lysozym er i stand til å ødelegge den bakterielle cellemembranen til kreftsvulster.
Bidrar til å eliminere steiner fra lever, nyre og blære.
Stimulerer intellektuell aktivitet.
Kan fremskynde restitusjon etter blod hjerneslag, og bidra til styrket hjernemuskel.
Pirrer seksuell lyst da det gir næring til nedbrutte kjertler med fosfor, proteiner og vitaminer.
Forbedrer kvalitet på hår og hud, (inneholder komponenter som brukes i helse- og skjønnhetsprodukter)
Forsinker aldringsprosessen
De kan behandle søvnløshet, lidelser i nervesystemet, tørr munn, muskelsmerter, hårtap, og bedrer leverfunksjonen.
Eggene er spesielt nyttige for barn i å styrke utvikling, både fysisk og mentalt. Ett barn som spiser 2 vaktelegg om dagen kan få en bedre hukommelse, ett sterkt nervesystem og skarpt syn.
Gravide kvinner vil føle seg bedre, og eggene kan hjelpe i melkeproduksjonen hos ammende.
Næringsinnhold:
Mengde per 100 g100 g |
Energi (kcal) 158 |
Fett 11 g | |
Mettet fett 3,6 g | |
Flerumettede fettsyrer 1,3 g | |
Enumettede fettsyrer 4,3 g | |
Kolesterol 844 mg | |
Natrium 141 mg | |
Kalium 132 mg | |
Karbohydrater 0,4 g | |
Fiber 0 g | |
Sukker 0,4 g | |
Protein 13 g |
Vitamin A | 543 IU | Vitamin C | 0 mg |
Kalsium | 64 mg | Jern | 3,7 mg |
Vitamin D | 55 IU | Vitamin B6 | 0,2 mg |
Vitamin B12 | 1,6 µg | Magnesium | 13 mg |
Siden vakteleggene er så fantastiske, er det ingen grunn å ikke bruke dem til alt mulig. Eksempler: tapas, gjærbakst, kokt vakteleegg, speilegg, eggerøre, omelett, vafler, kaker, i salat, posjert vaktelegg, i tomatsuppen.
Erstatt gjerne vanlige hønseegg, med vaktelegg i alle oppskrifter. Da blir måltidene enda sunnere og kroppen får det bedre. Bare husk på at 1 hønsegg tilsvarer 5 vaktelegg i størrelse.
Koketider vaktelegg:
Bløtkokt 1 ½ - 2 min.
"Smilende" 2 – 2 ½ min.
Hardkokt 3 min.
Skylles i kaldt vann etterpå.
Bland sammen dine favoritter til den perfekte salaten:
Forslag:
Grønnsaker/frukt:
salat (det finnes mange å velge mellom, og de kan gjerne blandes. Varier for å gjøre det mer spennende)
agurk
tomat (alternativ f.eks. cherrytomater)
paprika (gul eller rød, eller hva med søt paprika?)
mais
avokado
druer delt i to
små eplebiter
raspet gulrot
annanas
Diverse:
pasta
kokte vaktelegg er nydelig i salat, og gjør at du holder deg mett lenger.
krutonger
ost
Kjøtt eller skalldyr:
grillet kylling i biter
kyllingfilet i biter eller skiver
strimlet skinke
blåskjell
reker
tunfisk
scampi
Gulrotbrød uten hele korn. Saftig og godt brød med gulrot. Brødet holder seg saftig lenge og smaker godt i matpakken.
2 brød:
Ingredienser
1 pakke |
gjær |
5 dl |
|
2 ts |
Salt |
2 stk |
gulrøtter (finrevet) |
5 stk |
vaktelegg |
5 dl |
hvetemel |
6 dl |
fullkornshvetemel |
1 dl |
havregryn |
Pensling:
1 stk |
sammenvispet egg (event. 2 vaktelegg) |
Smuldre gjæren i bakebollen og varm melken til den er lunken (37°C). Hell melken over gjæren og rør til den er oppløst. Mal gjerne opp havregynene i en blender om ønskelig. Tilsett resten av ingrediensene, hold igjen litt av melet slik at deigen ikke blir for fast. Arbeid kraftig slik at den kjennes smidig og god.
Hev deigen under plast på et lunt sted ca. 30 minutter. Ha deigen på melet bord og del den i to deler. Legg dem i 2 brødformer, dekk til og la dem heve ca. 20 minutter.
Pensle med egg. Stek brødene i 15 – 20 minutter på 225 °C. Avkjøl på rist. Brødene egner seg godt for frysing.
Ingenting slår et deilig nybakt brød til frokost i helgene. Prøv vårt fletteloff som sniker inn ekstra næring i form av vaktelegg.
1 brød.
Ingredienser:
1/2 pose tørrgjør
2 dl lunkent vann
5 vaktelegg
1/2 ts salt
1 ss olje
1 ss sukker
6 dl hvetemel ( bytt gjerne litt av melet ut med fullkornshvetemel)
2 vaktelegg til pensling
litt valmuefrø
Varm vannet opp til 40-45 grader og rør inn tørrgjær.
Bland eggene i en bolle, og visp de lett sammen.
Ha i egg, salt, olje og sukker i gjærblandingen.
Rør inn hvetemel til en fin deig, deretter kna den lett.
Heves i bakebollen under et rent kjøkkenhåndkle til dobbel størrelse.
Del deigen 1 3 like store deler, og trill de til 20 cm lange pølser. Ligg delene på en bakeplate med bakepapir. Fest de sammen i ene enden, og flett delene sammen.
Etterhev til dobbel størrelse.
Sett stekeovnen på 220 grader.
Pensle med sammenvispet egg, og dryss over valmuefrø.
Sett loffen midt i ovnen, og stek i 15-20 min. Avkjøles på rist, eler servers rykende varm på frokostbordet.