Hestene

 • Hestene koser seg ute
 • Hilda inne i boksen sin for kvelden
 • Picachu
 • Skalm
 • Hilda

Vi har plass til 4 hester i stallen. Tre av hestene brukes til barneriding, leieturer og turriding for gårdens besøkende. Her har vi mulighet til å leie inn to hester til ved behov. Islandshesten Hilda er en snill og veldig grei hest å ri. Islandshesten Skalm er en vennlig, eldre dame som har vært rideskolehest i 14 år før hun kom til oss. Fjordingen Vilma er en bestemt, eldre dame, som sjefer med de andre hestene i stallen. Alle hestene liker godt å bli stelt og kost med. Hestene er ute ca. 12 timer daglig, og om sommeren går de på beite.

Hønsene

 • Koselig med frittgående høns på tunet
 • Hanefar

Vi har 2 hønsehus med forskjellige renrasede høns og blandingshøns. De har en luftegård med tak over, slik at de har et tørt område å være utendørs og kose seg på. De får ofte restavfall som frukt og grønt, og det er alltid like populært. Hvert hønsehus har en hane som holder styr på hønene, på den måten er det mer ro i rekkene. Dette gjør at vi også får kyllinger som vi ruger fram om våren og sommeren. 

Minigrisene

 • Oppdrett av minigriser
 • Pelle som søt liten tenåring

Minigrisene Molly og Pelle er små kosegriser som elsker å bli klødd og kost med. Molly er litt forsiktig, men er utrolig herlig når hun har tillit til deg. Hun hater regn, og elsker å sole seg. Pelle er en pøbel som elsker å ødelegge og utforske ting, Han drar med seg fangsten sin inn og ut av luftegården, bryter seg inn til Molly og står gjerne opp etter gjerdet for å bli klødd. Vi prøver å holde oss til 1 kull i året, men Pelle har ofte en annen mening ang det, og bryter seg plutselig inn til henne. Ser egen side om vårt minigris oppdrett.

Gårdskatten

Alle gårder bør ha en katt. Katten vår heter Tom og er en dyktig musejeger. Han er også gode venner med hunden vår Nemi, og elsker å foreta snikangrep på vår intetanende hund. Tom bor inne i huset med oss, men velger gjerne å være i stallen også. Han har egen seng i stallen, slik at han kan søke ly og skremme vekk eventuelle mus.

Kalkunene

Kalkuner er en stor og svær hønsefugl hvor bronse og hvite hollandske er de kraftigste og største. Vi har bronsekalkuner på gården vår. Kalkuner er såkalte «vandre fugler» og trives best nå de har god plass. De liker godt å sitte høyt opp i et tre, og de tåler godt kulde. Skallfargen på egga er gul brunlig med mørkebrune pletter. Kalkunene vokser sakte, og vekten på fullvoksen hane er 16 kg, fullvoksen høne er 9 kg.

Vaktlene

Vaktler er små, koselige fugler på ca. 17 cm. De lager trivelige fuglelyder, og hanene galer en rar og morsom lyd. Hønene legger ca. 1,4 egg pr. dag. Eggene er velsmakende, små sunnhetsbomber. De har faktisk 3-4 ganger så høyt næringsinnhold som ett vanlige egg. Ett høyt innhold av omega 3 og 6, og 5 ganger så mye jern og kalium som ett vanlig hønseegg. Vi selger vaktelegg, så ta gjerne kontakt.

 

Villsauene

 • Villsauene går ute hele året
 • Mor passer godt på det nyfødte lammet
 • Kopplam må flaskes opp
 • Villsauen koser seg med ekstra høy

Vi har en liten flokk med villsau til privat forbruk og vedlikehold av inn- og utmark. Villsauene er skvetten, og løper raskt hvis de blir redd. Da er det om å gjøre å ikke ha for brå bevegelser. Vi jobber med å gjøre de så tam som mulig, og får nå lov å klø og kose med de. De går ute hele året, men kan søke ly når de måtte ønske det. De er gode beiteryddere, og spiser det meste. De flotte skinnene garves og selges.

Kaniner

Vi har flere kaniner på gården. Her ser du Cocco som er en hvit Hermelin kanin. Det er en den nest minste kaninrasen som finnes. Det som kjennetegner typiske hermeliner er at de er små, har små ører og rund og kompakt kropp. Cocco er tam og barnevennlig. Kaninene får ofte godsaker som gulerot, salat, kålrot, løvetann blader, greiner og brokkoli i tillegg til høy og kraftfor. De bor ute hele året i store luftegårder, men har også hus som dekan søke ly i.

Gårdshund

Nemi er gårdhunden vår, og hun elsker å få kos. Hun pleier å gå løs på gården, og dilter helst etter matmor under alle aktiviteter. Hun elsker når det kommer nye dyrebabyer på gården, og er veldig nysgjerrig på dem. Hun er en blandingshund som er 75% Dansk-svensk gårdshund. De ble avlet for å ikke stikke av fra gården, og fange skadedyr som mus og rotter. Hun lever virkelig opp til dette, og er en knall musejeger som gjør kort prosess av byttet.